Agenda

Honkbalweek Haarlem 13 jul 2018 - 22 jul 2018

Honkbalweek Haarlem

Een bezoek aan de Honkbalweek betekent een echte dag uit, voor jong én oud. Vergapen aan de laatste honkbal snuisterijen, heerlijke hamburger in de hand,  muziek, samen met de kids een kijkje nemen op de Kids Area,  en dat alles in een zeer bijzondere en vooral ongedwongen ambiance. Het wedstrijdprogramma en meer informatie over de teams is te vinden op de website

Meer informatie
Orgelfestival 14 jul 2018 - 28 jul 2018

Orgelfestival

De prachtige stad Haarlem met de vele historische orgels is al vele jaren het podium voor het Internationaal Orgelfestival. 's Werelds meest vooraanstaande orgelspecialisten, studenten en vele muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland delen hun passie in Haarlem. Het wereldberoemde orgel in de Grote of St.-Bavokerk en het romatische orgel in de Grote Zaal van de Philharmonie vormen het muzikale hart van het festival.

Meer informatie
Haarlem Culinair 2 aug 2018 - 5 aug 2018

Haarlem Culinair

De 24e editie al weer en nog is het spannend. Haarlem Culinair komt er weer aan en iedereen is druk bezig om als vanouds een traditioneel gezellig, maar bovenal ook vooruitstrevend culinair evenement voor je neer te zetten. Maak kennis met de keuken van Haarlem, kom je smaak verwennen en verrassen en kom vooral genieten.

Meer informatie
Haarlem Jazz & More 15 aug 2018 - 18 aug 2018

Haarlem Jazz & More

Haarlem Jazz & More is een uniek meerdaags evenement in de oude binnenstad van Haarlem, om de hoek bij Amrâth Grand Hotel Frans Hals. De verschillende buitenpodia zijn gratis en vrij toegankelijk.

Meer informatie
Proefpark Haarlem 24 aug 2018

Proefpark Haarlem

Sinds 2013 wordt in het monumentale Kenaupark hét nazomerfestival uit de regio georganiseerd. Een evenement met als hoofdingrediënt foodtrucks. Óók aankomend jaar weer met een geweldige foodline-up met de Rolls-Royces onder foodtruckend Nederland. Bekijk de website voor de deelnemers en welk streetfood u kunt proeven!

Meer informatie
Tentoonstelling Leonardo da Vinci 5 okt 2018 - 6 jan 2019

Tentoonstelling Leonardo da Vinci

Op vrijdag 5 oktober wordt de eerste Nederlandse grote tentoonstelling van Leonardo da Vinci in het Teylers Museum in Haarlem geopend. Deze tentoonstelling zal tot en met zondag 6 januari 2019 te zien zijn. 

Meer informatie
Frans Hals en de Modernen 13 okt 2018 - 10 feb 2019

Frans Hals en de Modernen

Van zaterdag 13 oktober 2018 tot en met zondag 10 februari 2019 is de tentoonstelling Frans Hals en de Modernen te zien in het Frans Hals Museum. In deze tentoonstelling ontdekt u wat de impact van kunstenaar Frans Hals was op moderne schilders zoals Manet, Singer Sargent en Van Gogh. 

Meer informatie
Kerstmarkt Haarlem 8 dec 2018 - 9 dec 2018

Kerstmarkt Haarlem

De binnenstad van Haarlem wordt zaterdag 8 en zondag 9 december omgetoverd tot een grote Kerstmarkt. Deze markt in is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste Kerstmarkten in de Benelux. Dit jaar viert de Haarlemse Kerstmarkt haar 25-jarig jubileum.

Ruim 300 kramen staan opgesteld langs de Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt, Zijlstraat, Grote Markt, Koningstraat, Botermarkt, Gierstraat en het Proveniersplein. Een Dickensorkest loopt door de stad en diverse koren treden op!

Meer informatie